Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви російська обід › Хек в томатному соусі
Хек в томатному соусі

Хек в томатному соусі

Цю страву готували ще наші бабусі... Смачна класика рибних страв. Ми тільки хочемо нагадати вам вишуканий рецепт приготування хека. Риба багата фосфором - це знають усі. Не забуваємо, що її можна їсти навіть увечері - завдяки білкам, яких так багато в рибі, вона не калорійна, а навпаки, збагачує організм. На перший погляд, страва занадто проста, але спробувавши перший шматочок, ви закохаєтесь в цю страву, а ваші гості будуть вважати вас накращою господинею і просити поділитися рецептом.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Хек (або мінтай, або судак) — 1 кг
  2. 2. Морква — 300 г
  3. 3. Ріпчаста цибуля — 300 г
  4. 4. Помідори — 500 г
  5. 5. Борошно — 4 ст. л.
  6. 6. Соняшникова олія (для смаження) — 30 мл
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Лавровий лист — 2 шт
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Цукор — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.

  2. Цибулю почистити і порізати кубиками.

  3. Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.

  4. Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.

  5. В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).

  6. Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.

  7. Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.

  8. В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.

  9. Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.

  10. Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.