Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка легкий ковбаса літо › Піца "Стромболі"
Піца "Стромболі"

Піца "Стромболі"

Стромболі - це назва острова з однойменним діючим вулканом на ньому. Також це назва морської битви сімнадцятого століття, в якому французи завдали поразки голландсько-іспанському флоту. Воно увійшло в історію, як битва при Стромболі. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати не зовсім звичайну піцу. Існує цікава версія походження цієї піци. І пов'язана вона з виходом італо- американського фільму " Стромболі" на широкі екрани в 1950 році. Справа в тому, що вперше така піца була приготована в ресторані в місті Спокан, штат Вашингтон США. Після виходу даного фільму власник ресторану вирішив дати своєму винаходу звучну назву "Стромболі". Так з'явилася нова страва.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Тісто для піци — 250 г.
  2. 2. Томатна паста — 200 мл.
  3. 3. Моцарела — 200 г.
  4. 4. Салямі — 100 г.
  5. 5. Шинка — 100 г.
  6. 6. Яйця — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тісто розкачати, викласти на змащене олією деко.

  2. Тісто змастити томатною пастою, залишити краї не змащеними.

  3. На соус покласти половину порції натертої моцарели, зверху - нарізані шинку і салямі. Посипати тертою моцарелою.

  4. Виделкою збити яйце. Змастити яйцем вільні края тіста і загорнути майбутню піцу в рулет.

  5. Змастити збитим яйцем, посипати нарізаною петрушкою, зробити надрізи ножем уздовж рулету.

  6. Поставити піцу запікатися в розігріту духовку протягом 10 хвилин на температуру 150°C.