Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка середній день народження вегетаріанські страви › Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою
Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою

Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою

Є певні страви, тільки від назв яких вже течуть слинки. До таких належить і грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою. Цей десерт не з простих по приготуванню, проте зусилля і засоби того варті. Пиріг настільки смачний, ароматний і «витончений», що розтопить серце будь-кого - навіть того, хто не любить солодке. А поєднання груші та лимону зробить смак красивим і незабутнім, смак, який чимось нагадує про бабусине варення. Мед додасть пирогу солодкості, а кориця і гвоздика - казковий аромат. Здивуйте своїх близьких таким ось пирогом і ваші старання не залишаться непоміченими!

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 100 г.
  3. 3. Вода — 90 мл.
  4. 4. Груші — 200 г.
  5. 5. Лимон — 0,5 шт.
  6. 6. Мед — 100 г.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
  8. 8. Кориця — за смаком
  9. 9. Гвоздика — за смаком
  10. 10. Горіхи — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування тіста в блендер покласти заморожене масло і борошно. Подрібнити, щоб вийшли масляно-борошняні крихти. Висипати їх в миску, в центрі зробити заглиблення і в нього заливати холодну воду, швидко замішуючи тісто. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто. Укласти у форму і поставити на 15 хвилин у морозилку.

  2. Духовку розігріти до 200°C градусів. Груші помити, очистити, видалити серцевину. Нарізати груші тонкими скибочками або часточками.

  3. Дістати тісто і в багатьох місцях наколоти виделкою. Укласти фрукти на тісто. Поставити форму з пирогом на 20 хвилин у духовку.

  4. Для соусу необхідно в мисці змішати 2 яйця, сік половини лимона, 2 столові ложки борошна, 1 чайну ложку кориці, гвоздику. По трохи додати мед, розмішуючи. Розмішати всю суміш до однорідної консистенції.

  5. Горіхи подрібнити в блендері або порубати ножем. Дістати форму з духовки і залити груші соусом. Зверху посипати меленими горіхами. Запікати 40 хвилин у духовці при температурі 160°C градусів.