![Легкий апельсиновий кекс](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.b4eed86cd535596051967204006920f3.350x350.jpeg)
Легкий апельсиновий кекс
Перші рецепти кексів можна знайти ще в Стародавньому Римі. У той час змішували гранат, горіхи і родзинки в ячмінному пюре. Саме ж слово "кекс" з'явилося пізніше, в Середні віки, з двох слів "фрукти" і "пиріг". Зараз звичайно ж кекси роблять не так, як раніше, існує найрізноманітніша рецептура . Але кекс - це завжди смачно і швидко. Ми пропонуємо вам дуже простий рецепт апельсинового кексу. Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також, що смак його неможливо передати словами. А все завдяки цедрі апельсина. Часто говорять, що вона навіть набагато корисніша самого фрукта. Але в усякому разі вам цей кекс припаде до смаку.
- 1. Борошно пшеничне — 200 г.
- 2. Цукор — 200 г.
- 3. Яйце куряче — 2 шт.
- 4. Сік апельсиновий — 200 мл.
- 5. Апельсин — 1 шт.
- 6. Цукор ванільний — за смаком
- 7. Розпушувач — 1 ч. л.
- 8. Масло вершкове — 1 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Жовтки відокремити від білків. У миску просіяти борошно з розпушувачем. Жовтки збити окремо з цукром і ваніліном, вмішати в борошняну суміш. Натерти цедру апельсина, додати до борошна.
Обережно влити в тісто 100 мл. апельсинового соку. Білки збити до стану піни, додати їх у загальну масу. Перемішати.
Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Розігріти духовку до 180°C - 200°C, випікати протягом 30-40 хвилин.
Дістати готовий кекс з духовки, поки ще гарячий, зробити в ньому надрізи зверху, влити в них залишки соку.