Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка російська яйця сніданок › Торт "Перемога" ("Вікторія")
Торт "Перемога" ("Вікторія")

Торт "Перемога" ("Вікторія")

Хоча цей торт і готується досить довго, а іноді навіть складно, але не дарма ж він має назву "Перемога". В деякій мірі це перемога над собою. Зате, який він смачний і соковитий! Пісочні коржі хоч і тендітні, але при цьому вони не такі жирні і навіть трошки хрусткі. Потрібно пам'ятати, що пісочне тісто слід охолодити перед тим, як розкачати. Зате форми для випікання пісочного тіста можна не змащувати жиром, а просто застелити пергаментним папером. Цікавий і дуже зручний факт - заморожене пісочне тісто можна зберігати два-три місяці в холодильнику. Але думаємо, вам не знадобиться стільки часу, адже такий торт хочеться приготувати якомога швидше.

Кількість порцій 12
Час приготування 840 хв

  1. 1. Вершкове масло — 200 г.
  2. 2. Цукор — 300 г.
  3. 3. Яйце — 4 шт.
  4. 4. Борошно — 400 г.
  5. 5. Сода — 5 г.
  6. 6. Оцет — 10 г.
  7. 7. Варення (рідке) — 180 г.
  8. 8. Арахіс — 200 г.
  9. 9. Ягоди з варення — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°С. Розтерти масло з цукром (100 г.), по одному додаючи жовтки. З останнім ввести соду, погашену оцтом. Додати борошно, замісити тісто, поділити його на 4 кульки та поставити їх до холодильника, накривши плівкою (кульком, рушником, кришкою - щоб не обвітрилось) хвилин на 30. У цей час просмажити горіхи та залишити їх охолоджуватися. Відкинути варення на дуршляк та дати стікти (знадобляться і ягоди, і склянка рідкого варення).

  2. На листі пергаменту намалювати коло, перевернути папір. Дістати з холодильника 1 кульку та розкачати її скалкою на пергаменті, трохи заходячи за краї кола. Зверху покласти кришку, щоб намалювати коло та обрізати під нього коржик. Обрізки можна використовувати при розкатуванні наступного коржа або випікати разом із цим (їх потім можна буде використати для оформлення боків торту).

  3. Перенести корж з обрізками в духовку прямо на пергаменті та випікати приблизно 15 хвилин. Витягувати з духовки теж краще на пергаменті та акуратно змістити на тарілку (коржі крихкі). Таким чином, випекти всі 4 коржі та залишити їх охолоджуватися. По мірі охолодження коржі будуть тверднути - так і треба (це ж пісочні коржі). Тим часом охолоджені горіхи почистити та подрібнити.

  4. Приготувати крем. Для цього збити охолоджені білки зі щіпкою солі до міцної піни. Не припиняючи збивати, поступово додавати потрохи цукру (200 г.). Крем повинен стати густим, глянцевим. Не припиняючи збивати, поступово, тонким струменем ввести варення прямо під лопасті міксеру та продовжувати збивати. Крем стане більш легким, але все одно густим, зі стійкими піками. Іншими словами, після вимкнення міксеру, крем не повинен падати з вінчиків. Поділити крем на 5 частин, можна подумки-умовно (4 коржі + боки). Кожен корж промазати кремом, притрусити горіхами та ягодами (за смаком). Скласти всі коржі один на другий.

  5. Змастити боки торта кремом. Боки можна прикрасити крихтами з обрізків коржів (подрібнити, як і горіхи). Сам торт прикрасити на свій смак. Дати тортику просочитися ніч в холодильнику.