Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка сніданок весна › Англійські булочки Hot Cross Buns
Англійські булочки Hot Cross Buns

Англійські булочки Hot Cross Buns

Усім нам знайома пасхальна випічка ще з дитинства, з красивими різнокольоровими посипками, ароматним запахом, і неперевершеним смаком. Виявляється, в усіх країнах існують свої унікальні види святкової здоби, що значно відрізняються від звичних пасок. Пропонуємо спробувати чудову англійську страву Hot Cross Buns. Хрестові булочки прийнято подавати в неділю до чаю, ще запікати баранчика з овочами, фарбувати яйця. Булочки з хрестом на боці пережили вікову історію: суворі заборони в період Відродження Англії, участь тільки в релігійних фестивалях в епоху Єлизавети I, указ Клерка (заборонявся продаж булочок Хреста). Пасхальна їжа залишається до цього дня найпопулярнішою у англійців. Познайомтеся і ви з історичними пряними булочками!

Кількість порцій 4
Час приготування 130 хв

  1. 1. Борошно — 350 г.
  2. 2. Яйце — 1 шт.
  3. 3. Молоко — 230 мл.
  4. 4. Дріжджі сухі — 4 г.
  5. 5. Вершкове масло — 50 г.
  6. 6. Цукор — 70 г.
  7. 7. Родзинки — 80 г.
  8. 8. Цукати, цедра — за смаком
  9. 9. Сіль — щіпка
  10. 10. Спеції — за смаком
  11. 11. Вода — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невеликій посудині змішати борошно (300 г), цукор (40 г), дріжджі, спеції, родзинки, цукати, цедру і сіль. Перемішати. Далі в каструлю влити молоко, додати вершкове масло (50 г). Нагріти, до повного розчинення масла.

  2. У молочно-вершкову суміш вбити яйце, при цьому збиваючи її вінчиком. Перейти до готування тіста. Зробити поглиблення у борошняній гірці, влити туди молоко. Вимісити тісто. Зайнятися підготовкою форм для випічки:змастити трохи маслом.

  3. Вкласти тісто у форму і поставити в тепле місце на 60 хвилин. Змащеними в олії руками сформувати з  тіста булочки. Потім укласти їх в заздалегідь змащену маслом форму, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце ще на 40 хвилин.

  4. Потім приготувати ще тісто для формування хреста на булочці: розвести борошно водою (3 ст. л.) до отримання однорідної кашки. Наповнити тістом кондитерський шприц і зробити на булочках хрест.

  5. Нагріти духовку до 220ºС помістити булочки. Готувати 10 хвилин. Після, зменшити температуру до 200ºС. Випікати ще 10 хв. до утворення золотистого кольору. Для глазурі: в сотейник налити воду  (або молоко 4 ст. л.),, довести до кипіння, додати цукор  (2 ст. л.) і варити близько 2-х хвилин на меленькому вогні.

  6. Змастити тільки-но випечені булочки глазур'ю. Остудити на решітці.