Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка легкий борошно зима › Мигдальне борошно
Мигдальне борошно

Мигдальне борошно

Пропонуємо приготувати сьогодні домашнє мигдальне борошно. Не у всіх магазинах можна його зустріти, тим не менше мигдальне борошно є незамінним інгредієнтом в багатьох рецептах. Без мигдального борошна неможливо уявити чудові французькі страви. Також мигдальне борошно можна використовувати при дієтичному харчуванні, коли на рахунку кожен шматочок випічки. Її можна додавати в дитяче харчування або просто посипати салати, привносячи тим самим нотку вишуканості і витонченого горіхового смаку в свою повсякденність. Тому приготуйте борошно про запас і тоді воно буде у вас завжди під рукою. Приготувати його самостійно дуже просто. Тому пропонуємо приступити до приготування.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Мигдаль — 400 г.
  2. 2. Вода кип'ячена — 2 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити горіхи під проточною водою.

  2. Далі мигдальні горіхи висипати в миску і залити окропом. Залишити на 10 хвилин.

  3. Злити воду і потримати горіхи близько хвилини під струменем холодної води.

  4. Після знову залити горіхи окропом і залишити ще на 10 хвилин.

  5. Потім всю воду злити і зняти шкірку з горіхів.

  6. Горіхи викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало всю воду. Перекласти мигдаль на деко і сушити в духовці при температурі близько 100°C протягом 20 хвилин, можна періодично помішувати.

  7. Коли мигдаль стане золотистого кольору, вийняти з духовки і залишити охолонути.

  8. Засипати в кавомолку по 50 г. горіхів і молоти не довше 10 секунд, інакше горіхи можуть виділити масло і маса загусне.

  9. Подрібнений мигдаль просіяти через сито середніх розмірів. Великі частинки горіхів знову перемолоти в кавомолці.

  10. Борошно зберігати не довше 30 днів у скляній банці. Якщо необхідно продовжити термін зберігання, то зберігати в пластмасовому контейнері в морозилці.