Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти закуски середній європейська осінь › Печінковий паштет з вершками
Печінковий паштет з вершками

Печінковий паштет з вершками

На даний момент існує безліч рецептів приготування паштетів з різних продуктів. Адже, паштети готуються з усіх продуктів. Це можуть бути паштети з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів. Але в основному паштети звикли готувати з печінки. Багато хто не люблять печінку в чистому вигляді, а в паштеті печінка дуже добре поєднується. Сьогодні ми будемо пробувати печінковий паштет з вершками. Смак у даного паштету вийде відмінним. Аромат печінки, змішавшись з ароматом вершків вразить вас новизною і ніжністю. До того ж, паштет з печінки дуже корисний. Відомо всім, що печінка рекордсмен за вмістом заліза, тому регулярне споживання продуктів з печінки попереджає анемію.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Куряча печінка — 500 г.
  2. 2. Вершки 20-25% — 200 г.
  3. 3. Цибуля — 150 г.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку порізати на середні шматочки.

  2. Цибулю дрібно нарізати.

  3. На сковороді розігріти соняшникову олію, викласти печінку і обсмажити на сильному вогні з двох сторін по 2-3 хвилини.

  4. Додати цибулю і смажити все разом протягом 5 хвилин, далі вогонь зменшити і смажити масу протягом 10 хвилин на слабкому вогні.

  5. Посолити, поперчити. Влити вершки.

  6. Тушкувати 3-4 хвилини до загустіння вершків.

  7. Перекласти печінку у відповідну ємність, додати 50 г. вершкового масла. Подрібнити в блендері.

  8. Викласти паштет у кілька формочок або в одну велику ємність, добре розрівняти верх.

  9. Розтопити 50 г. вершкового масла, налити у форми поверх паштету. Поставити в холодильник на 30-40 хвилин.