Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви плита близькосхідна м'ясо › Телятина по-кахетинськи
Телятина по-кахетинськи

Телятина по-кахетинськи

Як відомо, кавказці - народ гарячий і дуже емоційний. А який народ, така у нього і кухня. Тому грузинські страви і славляться своєю гостротою. Майже всі їхні страви пристойно гострі для звичайної людини. Але якщо ви все таки належите до тих, для кого гострі страви завжди викликали інтерес і бажання його спробувати, тоді вам терміново потрібно спробувати цю страву. Телятина - це дуже смачне і при цьому не занадто калорійне м'ясо. А якщо його ось так приправити аджикою, то ви отримаєте дуже гарну старву. Вона відмінно підійде, якщо у вас вечір грузинської кухні. Подавати його можна з будь-яким гарніром, який поєднується з м'ясом.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. М'ясо (філе телятини) — 200 г.
  2. 2. Гірчиця — 15 г.
  3. 3. Огірок солоний — 30 г.
  4. 4. Сало — 30 г.
  5. 5. Тархун — 5 г.
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Олія рослинна — 20 г.
  8. 8. Помідор — 500 г.
  9. 9. Солодкий перець — 100 г.
  10. 10. Гіркий перець — 1 шт.
  11. 11. Часник — 30 г.
  12. 12. Хрін — 50 г.
  13. 13. Сіль — 25 г.
  14. 14. Оцет — 36 г.
  15. 15. Цукор — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати аджику. Для цього помідори, солодкий перець, гіркий перець, часник, хрін перемолоти на мясорубці, включаючи насіння з перцю (в ньому обрізаються тільки хвостики, а всередині він не чиститься), додати цукор, сіль (18 г.), оцет, дати постояти хвилин 50. М'ясо потрібно розрізати вздовж волокон. Шматок м'яса викласти на обробну поверхню, накривши його харчовою плівкою та добре відбити. Відбите м'ясо повинне бути дуже тонким. Посолити та поперчити чорним меленим перцем відбите м'ясо. Після цього викласти на нього аджику (10 г.) та розподілити її по всій поверхні м'яса.

  2. Зверху на аджику викласти гірчицю та також розподілити її по поверхні. На середину відбивної викласти тонкі шматочки сала. Зробити посередині смужку з солоного огірка. Покласти на нього гілочку тархуна та загорнути м'ясо рулетом.

  3. Загнути краї рулету всередину та перевязати його кулінарною ниткою. Обсмажити м'ясний рулет на грилі чи на сковороді. Готовий рулет нарізати порційними шматочками, викласти на тарілку та подати з червоним соусом.