Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви важкий європейська осінь › Голубці з пекінської капусти
Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти

Голубці - це страва східно-слов'янська і дуже старовинна. З пір існування цієї страви з'явилося чимало способів її приготування, а також чимало видів самої страви. Адже, існують голубці ледачі, овочеві, з виноградним листям. Але сьогодні ми приготуємо голубці з пекінської капусти. Пекінська капуста додасть голубцям деякої витонченості, якої не можна досягти при завертанні фаршу в білокачанну капусту, так як остання має деяку жорсткість. Голубці дійсно виходять ідеально м'якими і ніжними. А по закінченню декількох днів у таких голубців не з`являється той неприємний спочатку присмак і запах, який притаманний голубцям з білокачанної капусти. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Пекінська капуста — 1 шт.
  2. 2. Фарш — 500 г.
  3. 3. Рис — 150 г.
  4. 4. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  5. 5. Сметана — 150 мл.
  6. 6. Часник — 3 зубчика
  7. 7. Томатний сік — 350 мл.
  8. 8. Цукровий пісок — 3 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Солодка паприка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Велику пекінську капусту розібрати на листя і промити їх. Листя скласти у велику каструлю і залити водою.

  2. Каструлю поставити на вогонь і коли вода закипить, кип'ятити 1-2 хвилини. Потім вогонь вимкнути, а каструлю накрити кришкою.

  3. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  4. До фаршу додати подрібнену цибулю і відварений рис. Фарш за смаком посолити, поперчити, додати мелену паприку і гарненько перемішати.

  5. Капустяні листи дістати з води і кожен лист акуратно відбити молоточком.

  6. На кожен капустяний лист викласти фарш і згорнути у формі голубців.

  7. У воду, в якій варилася капуста, вилити томатний сік, додати чайну ложку солі, цукор, а також пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Все перемішати.

  8. Викласти в каструлю по колу голубці, накрити каструлю кришкою і поставити на середній вогонь, приблизно на 60 хвилин. Можна іноді помішувати, але обережно.

  9. Поки голубці варяться, приготувати сметанний соус. Для цього потрібно: в сметану видавити зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.

  10. Коли голубці будуть готові, вимкнути вогонь і дати постояти їм під кришкою хвилин 5.

  11. Подавати голубці треба гарячими з часниково-сметанним соусом.