Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви грузинська вечеря осінь › Шашлик із курки з сухофруктами і ніжним соусом
Шашлик із курки з сухофруктами і ніжним соусом

Шашлик із курки з сухофруктами і ніжним соусом

Хоча шашлик - це страва грузинської кухні, і там його, за всіма правилами. готують із баранини, все ж він поширений по всьому світу. Не дивно, що тепер є так багато різних рецептів, способів приготування і навіть різні інгредієнти. У нашому рецепті ми пропонуємо вам робити шашлик із курячого м'яса. Цей рецепт підійде тим, хто з тих чи інших причин не їсть будь-яке інше м'ясо. Не сумнівайтеся, курка теж дуже хороша для шашлику. А особливо, якщо робити його ще й із сухофруктами і соусом. Адже сухофрукти просочують своїм ароматом всю страву, роблячи шашлик більш насиченим і апетитним . Не кажучи вже про те, які корисні сухофрукти.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Куряча грудинка — 600 г.
  2. 2. Курага — 400 г.
  3. 3. Чорнослив — 200 г.
  4. 4. Сир кисломолочний — 200 г.
  5. 5. Сік лимона — 0,5 шт.
  6. 6. Оливкова олія — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.

  2. У формі змішати оливкову олію, сік лимона, сіль і перець.

  3. Потім потрібно нанизати куряче філе на шпажки упереміш з курагою і шматочками чорносливу.

  4. Викласти шашлики в форму з маринадом і залишити на 20 хвилин. Періодично шашлики потрібно перевертати.

  5. Для ніжного соусу потрібно збити кисломолочний сир в блендері і додати трохи кураги і лимонного соку. Добре подрібнити. Соус повинен вийти однорідним.

  6. Шашлики смажити на сковороді-гриль 3-5 хвилин з кожного боку і подавати з сирним соусом.