Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви гарнір › Цибуля тушкована по-грецьки
Цибуля тушкована по-грецьки

Цибуля тушкована по-грецьки

Не сумнівайтеся, тушкування цибулі – один з найкращих і вдалих способів приготування цієї овочевої культури. У грецькій кухні, що становить основу середземноморської, тушкована ріпчаста цибуля набуває несподівані смакові відтінки, які, безсумнівно, припадуть Вам до душі. Даний рецепт вважається одним з небагатьох, де цибуля виступає в якості головного інгредієнта страви і виходить чудовою на смак. Усього кілька складових, таких як біле сухе вино, томатний сік і мед – і через півгодини на Вашому столі готова вечеря з солодкої, ніжної цибулі. Цей швидкий і смачний гарнір можна подавати до макаронів, м'яса, птиці, риби. Смачного.

Кількість порцій 6
Час приготування 25 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 1 кг
  2. 2. Олія оливкова — 50 мл
  3. 3. Мед — 50 г
  4. 4. Оцет винний — 20 мл
  5. 5. Вино біле сухе — 20 мл
  6. 6. Сік томатний — 120 мл
  7. 7. Селера — 2 шт
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю почистити і нарізати на чвертинки.

  2. У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити приблизно 5 хвилин.

  3. Залити медом і обсмажити ще 1 хвилину.

  4. Залити оцтом і вином (можна без вина), добре перемішуючи.

  5. Селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати.

  6. Все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води) і перемішати. Довести до кипіння і варити, поки не стане густуватим.