Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти мед › Арахісова паста
Арахісова паста

Арахісова паста

Арахісова паста неймовірно популярна в США і англомовних країнах. Напевно немає людини, яка не чула би про цю дивну страву з американських фільмів. Кекси з арахісовою пастою, сендвічі з пастою і джемом на сніданок і в школу, крекери з пастою ... Цей список можна продовжувати і продовжувати. У нашій країні вона не настільки популярна, тому далеко не в усіх магазинах можна зустріти арахісову пасту. Але ви можете самостійно її приготувати і відчути себе справжнім американцем.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Арахіс — 400 г
  2. 2. Мед — 2 ч.л.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Соняшникова рафінована олія — 5 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо у вас сирий арахіс, то необхідно його викласти на деко в один шар і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 8-10 хвилин. Чим довше у вас обсмажується арахіс, тим темніше будуть ядра, відповідно, буде темніше і колір вже готової пасти.

  2. Коли арахіс обсмажиться, пересипаємо його з деко в тарілку і даємо повністю охолонути.

  3. Коли арахіс повністю охолоне, очищаємо його від шкірки. Процес це довгий, але простий – повністю остиглий арахіс чудово чиститься!

  4. Очищений арахіс перекладаємо в чашу комбайна або блендера.

  5. Вливаємо рідкий мед, додаємо сіль.

  6. Подрібнюємо горіхи з медом і сіллю приблизно 1 хвилину.

  7. Вливаємо поступово соняшникову рафіновану олію.

  8. Продовжуємо збивати ще 2 хвилини. Олії може знадобиться трохи більше, якщо паста буде сухуватою. Арахісова паста готова!

  9. Перекладаємо її в банку і зберігаємо в холодильнику, накривши кришкою. Подаємо на сніданок, десерт, до випічки, млинців, а також використовуємо для приготування інших страв.