Пікантна риба у томатному соусі
Всі знають, що рибу потрібно їсти як дітям, так і дорослим. При мінімальній кількості жирів вона містить в собі багато фосфору, білка. Риба дуже корисна, особливо якщо приготована правильно. Потрібно приділяти багато уваги тому, щоб після приготування якомога більше потрібних речовин збереглося в рибі. Тому наш наступний рецепт точно повинен вас зацікавити. Тушкувати рибу - це чудовий варіант, щоб вона зберегла свої корисні властивості і при цьому була дуже смачною. Томатний соус, який готувати досить просто і легко, надає свіжість і соковитість всій страві, робить її повноцінною. Тому робити гарнір до риби чи ні - ви вирішуєте самі. Бо риба в томатному соусі - це і смачно, і досить поживно.
- 1. Біла риба — 500 г.
- 2. Цибуля — 2 шт.
- 3. Томатна паста — 2 ст. л.
- 4. Рослинна олія — 10 ст. л.
- 5. Лавровий лист — 2 шт.
- 6. Оцет — 1 ч. л.
- 7. Лимон — 2 дольки
- 8. Кріп — за смаком
- 9. Сіль — по вкус
- 10. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рибу вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем і нарізати на шматки середнього розміру.
Обсмажити їх у розігрітій рослинній олії по 1-2 хвилині з кожного боку.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинній олії.
Обсмажену рибу перекласти у невелику каструлю, додати смаженої цибулі, томатної пасти, лавровий лист, оцет і пару шматочків лимона. Все акуратно перемішати, накрити кришкою і тушкувати при невеликому кипінні близько 10 хвилин.
Кріп дрібно нарізати. Додати його до риби, перемішати, вимкнути вогонь і дати рибі настоятись ще близько 5 хвилин, після чого її можна подавати.