Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечірка › Расгула
Расгула

Расгула

Мало хто знає, але індійська національна кухня славиться не тільки пряними м'ясними стравами, але і неперевершеними десертами. Популярні в Індії традиційні солодощі під назвою расгула (расагола) являють собою солодкі кульки з домашнього кисломолочного сиру (паніра), зварені в цукровому сиропі з прянощами (або рожевій воді). Саме сироп надає десерту такий вишуканий і неповторний смак. До того ж расгула ще і дуже корисний продукт, що сприяє поліпшенню травлення. Такі східні ласощі можна наколоти на шпажки та разом зі стиглими фруктами подавати на Вашому святі або вечірці. Можете бути впевнені: такого незвичайного десерту Ваші гості ще точно не пробували.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Молоко — 800 мл
  2. 2. Вода — 600 мл
  3. 3. Цукор — 200 г
  4. 4. Лимон — 100 г
  5. 5. Кардамон — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Доведіть молоко в каструлі до кипіння. Змішайте лимонний сік (2 столові ложки) з 4 столовими ложками води і додайте його поступово в кипляче молоко.

  2. Молоко починає тверднути і відокремлюватися від води. Продовжуйте варити протягом хвилини або двох. Потім вимкніть вогонь і зцідіть через марлю або тонку бавовняну тканину. Сир, що залишився, називається панір.

  3. Ополосніть холодною водою щоб змити лимонний аромат і тепер відіжміть стільки води, скільки ви можете. Щоб перевірити готовність паніру, візьміть невеликий шматочок на долоню і спробуйте зробити м'яку кульку з нього.

  4. Розділіть панір на рівномірні частини і зробіть з них невеликі кульки. Вони збільшуються в об'ємі при кулінарній обробці.

  5. Покладіть воду і цукор у каструлю і доведіть до кипіння, потім додайте кульки паніру. Переконайтеся, що є достатньо місця для кульок, адже панір буде сильно розширюватися. Закрийте кришкою і варіть 8 хвилин. Потім вимкніть вогонь, відкрийте кришку і додайте кардамон.

  6. Поставте в холодильник на 1 годину. Подавайте охолодженими, можна з сиропом.