![Персиковий сабайон](https://img3.zakaz.ua/uploadb655fe83d8aaf178f9a9dd403651b7e8.jpeg.350x.jpeg)
Персиковий сабайон
Італійський класичний десерт зі збитих жовтків з алкоголем і фруктами, який готується особливим способом – на водяній бані. Одна з версій походження цього ніжного крему свідчить, що він став відомий світові через одну просту причину – прикру, але тим не менш «фатальну» помилку в процесі приготування, допущену італійським кондитером Скаппі в далекому ХVI столітті. Кажуть, що жовтки з цукром були недостатньо збиті. Але цій кулінарній помилці досі вдячні безліч цінителів ніжного яєчного десерту. Універсальність сабайону дозволяє використовувати його для приготування тортів, мусів і морозива. Пропонуємо насолодитися кремом сабайон із дольками стиглих персиків.
- 1. Персики — 3 шт.
- 2. Цукор — 50 г
- 3. Вино біле сухе — 50 мл
- 4. Жовтки — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Персики розрізати навпіл, вийняти кісточку. Розрізати кожну половинку на 6-8 часточок. Покласти часточки на тарілку, присипати 1 ст. л. цукру й збризнути 2 ст. л. вина. Залишити на 30 хв.
Решту вина влити в миску, додати жовтки і цукор. Поставити миску на водяну баню і збивати вінчиком, поки сабайон не загусне, близько 10 хв.
Персики разом з соком, що виділився розкласти по келихах. Зверху викласти соус сабайон.