Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження французька літо › Горіхові меренги з шоколадом
Горіхові меренги з шоколадом

Горіхові меренги з шоколадом

Цей ніжний і повітряний як поцілунок десерт, батьківщиною якого вважається Франція, ми частіше називаємо «безе», проте на Заході для його позначення частіше використовують слово «меренга». Для цих смачних ласощів є і ще одна жартівлива, але точна назва, пов'язана з технологією їх приготування – «забуте печиво». Справа в тому, що для отримання повітряної і тягучої текстури всередині і хрусткої скоринки зовні десерт після випікання обов'язково потрібно залишити «відпочити» в теплій духовці приблизно на годину. Але зовсім забувати про нього все-таки не варто, та й не вийде – дуже вже він смачний. Вашій увазі горіхові меренги з шоколадом – те, що потрібно для приємного проведення часу в затишному сімейному колі.

Кількість порцій 8
Час приготування 105 хв

  1. 1. Кеш'ю — 100 г
  2. 2. Яйця — 6 шт.
  3. 3. Цукор — 250 г
  4. 4. Сіль — дрібка
  5. 5. Вершки 33-35% — 150 мл
  6. 6. Молочний шоколад — 100 г
  7. 7. Сметана 25-30% — 100 г
  8. 8. Рослинна олія — 1 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. За допомогою кавомолки або блендера подрібніть кешью в порошок.

  2. Духовку нагрійте до 120°C.

  3. Білки відокремте від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки трохи охолодіть, додайте дрібку солі і почніть збивання.

  4. Не перестаючи збивати, порціями введіть цукор і горіховий порошок. Готову масу перекладіть у кондитерський мішечок.

  5. Два противні застеліть пергаментним папером. За допомогою циркуля намалюйте на ній кружечки діаметром 5-6 см і змастіть папір рослинною олією.

  6. Потім на кожен кружок вичавіть з мішечка білкову масу. Поставте противень в нагріту духовку на 45 хвилин. Після злегка відкрийте духовку і залиште в ній меренги ще на 1 годину, щоб вони добре підсохли.

  7. Тим часом шоколад розламайте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

  8. Вершки збийте в піну, після чого обережно додайте до них розтоплений шоколад і сметану, акуратно перемішайте масу.

  9. Готові меренги промастіть цим шоколадним кремом і з'єднайте один з одним по дві. Приберіть тістечка в прохолодне місце і залиште приблизно на 2 години до застигання крему.