![Торт "Криольо"](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.809bf62eb766d4988e5853aa8d418c2d.350x350.jpeg)
Торт "Криольо"
- 1. Борошно мигдальне — 60 г.
- 2. Кокосова стружка біла — за смаком
- 3. Цукрова пудра — за смаком
- 4. Цедра лимона — 1 шт.
- 5. Цукор білий — 135 г.
- 6. Банани — 10 шт.
- 7. Масло вершкове — 40 г.
- 8. Цукор тростинний — 25 г.
- 9. Лимонний сік — за смаком
- 10. Вода — 130 мл.
- 11. Вершки 33-35% — 380 г.
- 12. Яйця курячі — 4 шт.
- 13. Шоколад темний — 350 г.
- 14. Імбир свіжий — 3 г.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до 150°C. Збити 3 білка в стійку піну, поступово всипаючи мілкий цукор 35 г. Просіяти цукрову пудру і мигдалеве борошно, додати кокосову стружку. Отриману масу додати до збитих яєць і акуратно перемішати за допомогою силіконової лопатки. Заповнити білковою масою кулінарний мішок із рівною і круглою насадкою. На деко, вистелене пергаментним папером, нанести білковою масою по краях 2 кола діаметром 19 см. Злегка посипати просіяною цукровою пудрою. Дати постояти 10 хвилин. Знову посипати цукровою пудрою і дати постояти ще 10 хвилин. Поставити коржі в розігріту до 150°C духовку 30-35 хвилин. Вийняти коржі з духовки, перекласти на решітку і дати охолонути.
Нарізати 4 банана на кружки товщиною 1 см. Полити лимонним соком. У сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло 20 г. Покласти в нього кружечки банана. Посипати тростинним цукром, швидко підрум'янити (1-2 хвилини) з двох сторін і відкинути на друшляк. Поставити порожню миску для збивання в морозильну камеру на 15 хвилин.
У воду 30 мл. додати цукор 70 г., довести до кипіння і готувати 3 хвилини, температура суміші повинна бути 118°C. Збити в мисці жовтки 3 шт. з цілим яйцем. Не припиняючи збивати жовтки, тоненькою цівкою влити гарячий сироп. Подрібнити шоколад 200 г. і розтопити в каструлі на водяній бані. Зрізати з лимона тонку цедру і дуже дрібно її насікти. Ввести цедру разом із імбиром в розтоплений шоколад. Вийняти миску для збивання з холодильника, влити вершки 250 г. і збити їх до твердих піків. Ввести в вершки шоколад розтоплений, перемішати до однорідності. Додати збиті з сиропом жовтки. Перемішати акуратно знизу вгору. Взяти форму діаметром 20 см. 5 бананів нарізати уздовж товщиною близько 0,5-1 см. З двох сторін добре скропити соком лимона.
На дно покласти перший корж. По колу стінок викласти банани. Мус зібрати в кондитерський мішок. Викласти 1/3 мусу на корж, розрівняти акуратно. Покрити мус кружечками банана. Закрити банани половиною мусу, який залишився, і на нього укласти другий диск торта. Мусом, який залишився, покрити верх торта. Накрити харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник.
Приготувати шоколадний соус. Подрібнити шоколад 50 г. і висипати його в каструлю з товстим дном. Додати воду 100 мл., вершки 250 г. і цукор, який залишився. Довести до кипіння на слабкому вогні і готувати, помішуючи лопаткою, поки соус не стане густим.
Подрібнити шоколад 100 г. У каструлі з товстим дном довести вершки 80 г. до кипіння. Зняти каструлю з вогню і поступово в гарячі вершки додавати потроху шоколаду, кожен раз добре перемішуючи з центру по колу, збільшуючи радіус. Коли весь шоколад буде додано і розтоплено, остудити масу до 60°C Після цього додати шматочками розм'якшене вершкове масло 20 г., розмішуючи, як можна менше. Потім, при мінімальному перемішуванні додати шоколадний соус. Маса повинна вийти однорідною. Цю глазур використовувати теплою 35-40°C.
Дістати торт з холодильника, зняти форму. Зверху розподілити глазур по всій поверхні. Дати глазурі трохи застигнути, потім посипати її кокосовою стружкою. Прикрасити кружечками бананів, які залишились, і лимона.