Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська духовка обід весна › Часникові пампушки
Часникові пампушки

Часникові пампушки

Що може бути смачніше ароматної домашньої випічки? Хрустка апетитна скоринка, м'який повітряний м'якуш і неймовірний аромат часнику із зеленню. Ви вгадали, мова піде про часникові пампушки. Ніжні, пишні кульки тіста з часниковим соусом готуються дуже швидко. Перед ароматом цієї випічки неможливо встояти. Не секрет, що часникові пампушки – краще доповнення до червоного українського борщу зі сметанкою і скибочці домашнього сала. Однак і з іншими першими стравами ця ароматна випічка буде доречною. Тісто на пампушки має бути некрутим, м'яким на дотик, тому не переборщіть з кількістю борошна. Пампушки випікайте до золотистого кольору.

Кількість порцій 12
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 400 г.
  2. 2. Сухі дріжджі — 10 г.
  3. 3. Соняшникова олія — 6 ст. л.
  4. 4. Цукор — 1 ч. л.
  5. 5. Сіль — 2 ч. л.
  6. 6. Часник — 5 зубчиків
  7. 7. Вода — 250 мл.
  8. 8. Яєчний жовток — 1 шт.
  9. 9. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розчинити дріжджі, цукор і сіль (1 ч. л.) в теплій воді (36-38°C). Додати борошно і соняшникову олію (2 ст. л.), замісити тісто.

  2. Скачати в кулю, накрити рушником і залишити на 1 годину для підйому.

  3. Тісто розділити на невеликі шматочки і скачати кульки розміром з невелике куряче яйце, укласти в змащену олією форму (2 ст. л.) і залишити на 30 хвилин.

  4. Кульки змастити жовтком і поставити в розігріту до 200°C духовку на 20-25 хвилин.

  5. Пропустити часник через прес, додати соняшникову олію (2 ст. л.) і сіль (1 ч. л.) за смаком і збити. Можна додати свіжу зелень за смаком.

  6. Пампушки вийняти з духовки і змастити часниковим соусом.

  7. Накрити рушником і залишити на 15 хвилин.