Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська випічка картопля › Порційні курники
Порційні курники

Порційні курники

Більш простий рецепт традиційного багатошарового російського пирога. Курник відомий з давніх часів і подавався він, в основному, на великих сімейних святах і весіллях. Можна начинку замінити і більш традиційною для курника: припущенний рис із маслом і яйцями, дрібно нарізана курка з молочним соусом і смажені гриби з цибулею. У даному ж рецепті пропонується для начинки використовувати картоплю, цибулю і фарш (свинячий, яловичий або курячий, за вашим бажанням). Такі порційні пиріжки робляться набагато простіше і швидше традиційного великого курника. Вони набагато зручніші звичайного пирога і ідеально підійдуть для подачі до м'ясного, овочевого або курячого бульйону.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 700 г.
  2. 2. Маргарин — 250 г.
  3. 3. Вода — 250 мл.
  4. 4. Дріжджі сухі — 10 г.
  5. 5. Цукор — 5 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Картопля — 660 г.
  8. 8. Цибуля — 120 г.
  9. 9. Фарш — 500 г.
  10. 10. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі змішати з цукром і склянкою теплої води. Розчинити дріжджі повністю і залишити на 10 хвилин.

  2. Просіяне борошно змішати із замороженим маргарином і подрібнити блендером (повинні вийти крихти). Потім додати сіль, зробити заглиблення і влити, потроху, дріжджі. Замісити тісто, скачати його в кулю, замотати харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин

  3. Картоплю помити, очистити і дрібно нарізати. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Змішати цибулю із картоплею, додати сіль і перець, перемішати.

  4. Тісто розділити на 20 однакових частин і розкачати. На кожен коржик покласти трохи картопляної начинки, потім фарш. Скріпити краї, щоб вийшов трикутник. Залишити заготовки на 15-20 хвилин.

  5. Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко пиріжки, змастити яєчним жовтком і поставити в духовку. Випікати близько 15-20 хвилин. Потім дати ще 3-5 хвилин полежати у вимкненій духовці.