Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська українська літо › Ікра з баклажанів
Ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів

Ця дивовижна, неймовірно смачна страва готується не настільки довго, наскільки ви до цього собі уявляли. Багато хто любить баклажанну ікру, але просто не хоче возитися з нею на своїй кухні, тим більше, що в наш час у супермаркеті можна купити все. У тому числі й ікру баклажанну. Але ми ж з вами розуміємо, що їжа приготована вдома і засвоюється краще. Адже в приготування ікри ви не тільки вкладете всю душу, але й менше консервантів, про шкоду яких ведуться суперечки. Дорослим, звичайно, від цього шкоди мало, але діти ... Для них краще домашня їжа. Тому ніжним смаком баклажанної ікри можуть насолодитися не тільки ви, але й ваші маленькі діти.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Баклажани — 4 шт.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Помідори — 3 шт.
  4. 4. Перець чорний мелений — 5 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Перець солодкий — 3 шт.
  7. 7. Олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.
  8. 8. Сіль — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування ікри взяти 4 середніх баклажана, моркву, ріпчасту цибулю, солодкий перець, 3 помідори, рослинне масло і спеції.

  2. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. В сковороді розігріти рослину олію і обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору. Баклажани помити, очистити від шкірки і порізати.

  3. Викласти баклажани в сковороду, де готувалася зажарка, і обсмажити 25 хвилин. Солодкий перець помити, видалити насіння і порізати. Потім помідори помити і натерти на тертці.

  4. Тоді коли баклажани стануть м'якими, додати помідори. Після цього додати зажарку і солодкий перець, тушкувати все разом 5 хвилин. Додати сіль і чорний перець за смаком, подавати ікру теплою чи охолодженою.