Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти японська риба вечеря › Суші рол з тунцем і огірком
Суші рол з тунцем і огірком

Суші рол з тунцем і огірком

Пропонуємо відчути себе в ролі справжнього японського сушиста і приготувати суші рол з тунцем і огірком у себе вдома. Це як раз таки найпростіший різновид суші, тому він якнайкраще підійде для боязких новачків, що бажають спробувати себе в японському кулінарному мистецтві. Необхідні інгредієнти знайдуться в найближчому супермаркеті, а час, витрачений Вами на приготування ролів, зведено до мінімуму. Результат, який Ви отримаєте, перевершить всі Ваші очікування: ніжне філе тунця і хрусткий огірок, дбайливо загорнуті в лист норі, нікого не залишать байдужим. Просто, лаконічно, але зі смаком. Тому сміливо кличте друзів і влаштовуйте галасливу тематичну вечірку – гості залишаться задоволені.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г
  2. 2. Филе тунця — 120 г
  3. 3. Огірок — 120 г
  4. 4. Норі — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису.

  3. Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  4. Огірок очистіть, видаліть насіння і наріжте на тонкі смужки.

  5. Розташуйте тунець і огірок вздовж листа норі.

  6. Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.

  7. Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.