Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська соус літо › Соус маринара
Соус маринара

Соус маринара

Судячи з назви, ми маємо справу з італійським соусом, який підкорить вас своїм смаком і ароматом. Як і більшість італійських страв, марінара з легкою гострінкою, яку надає їй перець, оцет і орегано. Ну і куди ж тут без часнику (без нього, напевно, не обходиться жоден смачний, справжній і несолодкий соус). І це не даремно. Мало того, що часник за будь-якої погоди - перший захист від недуги, так він ще й служить як відмінний природний афродизіак. Так-так ви не помилилися! Саме він додасть вашим почуттям нову свіжість (не дивлячись на запах). Тому якщо заправити будь-який гарнір соусом марінара, то тихий, прекрасний вечір вам забезпечений.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Олія оливкова — 1 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Часник — 4 зубчики
  4. 4. Стебло селери — 1 шт.
  5. 5. Помідори консервовані — 800 г.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Орегано сушений — 1 ч. л.
  8. 8. Лавровий лист — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний менений — за смаком
  11. 11. Вино червоне сухе — 1 ст.
  12. 12. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  13. 13. Листя базиліку подрібнене — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти оливкову олію в сковороді, додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до напівпрозорості приблизно 5 хвилин.

  2. Додати дрібно нарізаний часник і обсмажити ще хвилину до появи запаху.

  3. Додати дрібно нарізану селеру, дрібно нарізану моркву, сіль і перець. Обсмажити до м'якості приблизно 10 хвилин.

  4. Додати помідори, орегано, вино, лавровий лист і оцет. Посолити і поперчити. Варити на невеликому вогні до загустіння приблизно 30-60 хвилин.

  5. Додати базилік і зняти з вогню.