Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита борошно › Сметанні мафіни
Сметанні мафіни

Сметанні мафіни

Поява рецепту ніжних мафінів з різними начинками бере свій початок в Англії в далекому ХVIII столітті. Проте в активний продаж вони увійшли лише в ХХ столітті у зв'язку з швидким зачерствінням. Мафіном вважається ароматна і завжди свіжа випічка, що нагадує за формою кекс, проте більша за розміром. Додавання соковитої журавлини надає мафіну тонкий ягідний аромат, а сметани – ніжний вершковий смак, тому ці смачні ласощі безсумнівно стали улюбленим десертом не тільки серед дітей, а й дорослих. Сметанні мафіни з журавлиною стануть гідною прикрасою Вашого святкового столу.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сушена журавлина — 200 г.
  2. 2. Борошно — 500 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Сметана — 150 г.
  6. 6. Молоко — 100 мл.
  7. 7. Яйця — 2 шт.
  8. 8. Розпушувач — 2 ч. л.
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Закип'ятити склянку води і залити цим окропом сушену журавлину. Настояти близько 15 хвилин.

  2. Додати борошно, цукор і розпушувач і добре перемішати.

  3. До всього цього додати решту продуктів - молоко, сметану, розтоплене масло, яйця і перемішати виделкою до однорідної маси.

  4. Форми для випікання мафінів змастити олією і викласти отримане тісто у форми.

  5. Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 25-30 хвилин.