Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська випічка борошно › Шоколадний торт із апельсиновим желе
Шоколадний торт із апельсиновим желе

Шоколадний торт із апельсиновим желе

Набридло щодня їсти тільки картоплю і каші? Пора урізноманітнити свій звичний раціон і спробувати смачний десерт з апельсиновим желе. Від однієї назви вже з'являється апетит і хочеться скоріше його спробувати. Ще б пак, апельсинове желе в поєднанні з шоколадом - солодка спокуса. Влаштувати свято в будній день ніхто не забороняє, тому не будемо його відкладати, а влаштуємо зараз же. Для такого торта і часу не шкода, але як приємно буде насолоджуватися "своїм" десертом за чашкою теплого чаю. Помріяли? А тепер можна і приступити до готування. Кулінарна шпаргалка готова, залишилося тільки уважно слідувати їй - і все вийде!

Кількість порцій 8
Час приготування 360 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Вершкове масло — 180 г.
  3. 3. Цукор — 3 ст. л.
  4. 4. Сметана — 3 ст. л.
  5. 5. Яйце — 1 шт.
  6. 6. Апельсин — 3 шт.
  7. 7. Цукрова пудра — 2 ч. л.
  8. 8. Желатин — 2 ст. л.
  9. 9. Шоколад (чорний) — 250 г.
  10. 10. Вершки — 30 мл.
  11. 11. Апельсиновий лікер — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу просіяти борошно. Додати до нього сіль, нарізане шматочками вершкове масло, у борошні посічене в крихту, жовток, сметану і цукор. Тісто вимісити і загорнути  в харчову плівку. Відправити до холодильника на 30 хвилин.

  2. Коли тісто охолоне, укласти його у форму, змащену рослинною олією. Вирізати з пергаменту коло, укласти на тісто, і насипати зверху квасолю. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку і випікати 30 хвилин.

  3. Замочити желатин в холодній кип'яченій воді (хвилин на 20). З апельсина зняти цедру, використавши дрібну терку. Вижати з апельсинів сік і трішечки підігріти. Покласти желатин і перемішати, щоб він розчинився. Після того, як суміш охолоне, додати в неї раніш натерту цедру і лікер.

  4. Тим часом, вийняти з духовки форму і прибрати з неї квасолю разом з пергаментом. (Якщо тісто не випеклося повернути ще хвилин на 10 випікатися). Поки тісто охолоджується підготувати форму для желе: узяти нашу основу і змастити дно і борти білком і вилити в нього апельсиновий сік. Дати остигнути желе в холодильнику (мінімум 4 години).

  5. Невеликі шматочки шоколаду викласти в посудину разом з вершковим маслом 80 г. і розтопити на водяній бані, при цьому постійно помішуючи. Додати в шоколадну масу вершки і залишити доки не розчиняться.

  6. Остудити масу до кімнатної температури і перелити її у форму поверх апельсинового желе. Поставити в холодильник на 2 години. І тортик готовий!