Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній блендер весна › Шоколадний торт із лимонним кремом
Шоколадний торт із лимонним кремом

Шоколадний торт із лимонним кремом

Порадуйте домашніх смачним і оригінальним тортиком. До того ж, запропонований "Шоколадний торт із лимонним кремом" і виглядає дуже ефектно і святково. Дуже гармонійним виходить поєднання шоколадно-мигдальної основи торта і ніжного лимонного крему, який спочатку виходить рідкуватим, але в процесі випікання набуває потрібну консистенцію. А тепер невеликі "секретики": бобові насипають на папір для випічки зверху коржа з тією метою, щоб не дати тісту в процесі випікання роздутися, а отже, воно краще пропечеться. Ці помічники, звичайно, надалі не потрібні. Какао в тісто і лимонний сік в начинку можна додати в кількості, що відповідає Вашим смакам.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Вершкове масло — 70 г.
  4. 4. Какао — 20 г.
  5. 5. Мигдаль — 30 г.
  6. 6. Борошно — 150 г.
  7. 7. Вершки 33-35% — 150 мл.
  8. 8. Лимон — 2 шт.
  9. 9. Кондитерська посипка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль подрібнити в блендері.

  2. Для приготування тіста збити 1 яйце з цукром (50 г.).

  3. Додати масло, перемішати.

  4. Додати мигдаль, перемішати.

  5. Додати какао, борошно і ретельно перемішати. Замісити тісто.

  6. Викласти тісто у змащену маслом форму (діаметром близько 24-26 см.), розрівняти, зробити бортики.

  7. Накрити харчовою плівкою, заховати в холодильник на 30 хвилин.

  8. Потім плівку прибрати, на тісто викласти папір для випічки.

  9. Насипати на папір квасолю або горох. Поставити в розігріту до 180°C духовку, випікати протягом 15-20 хвилин.

  10. Для приготування начинки з лимонів зняти цедру.

  11. Вичавити сік з лимонів. Знадобиться 100 мл. соку.

  12. 4 яйця і 1 жовток збити з цукром (150 г).

  13. Додати вершки і все добре збити.

  14. Додати цедру і сік лимона, перемішати.

  15. Вилити начинку на остиглий корж. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 40-45 хвилин.

  16. Торт остудити і посипати кондитерської посипкою.