Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній морепродукти обід › Овочевий суп-пюре з креветками
Овочевий суп-пюре з креветками

Овочевий суп-пюре з креветками

Уже давно супи-пюре набули свого поширення серед господинь та часто використовуються ними як одна з головних страв на званих вечерях. Наша страва, звичайно, здивує вас своєю неординарністю та вишуканістю. Секретний компонент – креветки, що доповнять загальну картину смаку своєю аристократичністю та ніжним, витонченим смаком. Ці морепродукти завжди радують нас своїм корисними властивостями, тобто великим вмістом білків та амінокислот. Ми зовсім забули і про не менш важливі складові нашої страви, що містять просто букет вітамінів та масу мінеральних речовин. Поєднання підсмаженої цибульки з морквою, в доповненні з химерною кольоровою капустою та легкого кабачка, є просто феєрією смаку та приємного аромату. Тому, якщо ви забажали прикрасити своє меню новою стравою та здивувати своїх близьких, не майте сумніву - овочевий суп-пюре саме те, що потрібно!

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Морква — 3 шт.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Кольорова капуста — 300 г
  4. 4. Кабачок — 1 шт.
  5. 5. Картопля — 2 шт.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Вершкове масло — 70 г
  8. 8. Вершки 10-20% — 100 мл
  9. 9. Тигрові креветки (очищені) — 200 г
  10. 10. Куркума — 1/3 ч.л.
  11. 11. Кріп — за смаком
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву очистити і нарізати кружечками. Цибулю дрібно порубати. Кольорову капусту розыбрати на суцвіття. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками. Кабачок також очистити і нарізати скибочками. Кріп дрібно порубати.

  2. У сотейнику розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому моркву.

  3. Додати цибулю і кабачок, обсмажити до рум'яності.

  4. Потім покласти кольорову капусту і картоплю, влити 1,5 л. води і варити 15 хвилин.

  5. Часник пропустити через часниковий прес і додати до овочів.

  6. Слідом влити вершки, знову довести суп до кипіння і проварити ще 3 хвилини.

  7. В окремій каструлі відварити креветки до готовності і відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.

  8. Як тільки овочі в сотейнику будуть готові, перетерти їх блендером разом з рідиною.

  9. Посолити і приправити за смаком.

  10. Розлити суп-пюре по тарілках, в кожну покласти креветки, посипати рубленим кропом і подавати.