Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська випічка борошно › Мафіни з шоколадом
Мафіни з шоколадом

Мафіни з шоколадом

У світі тисячі рецептів маффінів. Люди цінують їх за простоту та швидкість приготування, а ще за те, що в настільки простій страві повністю можна проявити всю свою фантазію. Їх можна прикрашати найрізноманітнішою глазур'ю, кремами, додавати абсолютно будь-які добавки за смаком. У даному рецепті пропонується з'єднати звичайні (бісквітні) мафіни з шоколадом. Шматочки шоколаду у них не тануть і не змішуються з тістом, тому коли ви відкусите шматочок кексу з невеликою скибочкою шоколаду то відчуєте кожен зі смаків окремо, а не просто шоколадний маффін. Краще додавати чорний або молочний шоколад, але якщо ви любите білий, то він теж сюди прекрасно підійде.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яйце куряче — 3 шт.
  2. 2. Борошно пшеничне — 200 г.
  3. 3. Цукор — 100 г.
  4. 4. Шоколад — 200 г.
  5. 5. Масло вершкове — 100 г.
  6. 6. Розпушувач — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад подрібнити на невеликі кубики (зі стороною близько 0,5 см). Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром. Додати до масла яйця і збити. Обережно додати шоколад і перемішати.

  2. У яєчно-масляну суміш просіяти борошно і додати погашену соду. Замішати тісто (консистенції жирної сметани). Духовку розігріти до 180°C. Наповнити тістом формочки (на 2/3) і поставити в духовку. Випікати маффіни близько 25 хвилин.