Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно › Мафіни з лохиною
Мафіни з лохиною

Мафіни з лохиною

Читаючи спосіб приготування мафінів з лохиною, вже можна відчути їх ніжний і солодкий смак. Хочеться якнайшвидше бігти в магазин за продуктами і почати їх приготування. Але бігти нікуди не потрібно, можна просто замовити продукти! Давайте почнемо! Лохина - це чи не найкраща начинка для таких все ж досить калорійних десертів. Оскільки ця ягода є дієтичним продуктом, вона підсилює обмін речовин, а тому нейтралізує калорії, які можна набрати, коли їмо випічку. При цьому вона має хоч і не дуже різкий, але все таки приємний смак. Тому мафіни з лохиною складуть вам чудову компанію на вечір, особливо якщо їх ще й при цьому запивати чаєм або ж теплим молоком. Ніжні кекси для тихого вечора!

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Масло вершкове — 110 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 290 г.
  3. 3. Розпушувач — 2 ч. л.
  4. 4. Сіль — 5 г.
  5. 5. Цукор — 250 г.
  6. 6. Лохина — 100 г.
  7. 7. Яйця — 4 шт.
  8. 8. Ваніль — 2 ч. л.
  9. 9. Молоко — 120 г.
  10. 10. Горіх мускатний — 0,25 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно змастити форму та посипати борошном.

  2. Потім змішати борошно, сіль, розпушувач. В двох чайних ложках борошна обваляти лохину. Збити міксером на середній швидкості вершки з цукром. Потім по одному додати яйця, потім - ваніль.

  3. Зменшити обороти міксера до мінімальних та всипати борошно, розмішати і поступово влити молоко. Лопаточкою вмішати лохину.

  4. Розкласти тісто у формочки. Решту цукру змішати з тертим мускатним горіхом і посипати шапки мафінів.

  5. Покласти форму в розігріту до 190ᵒC духовку і протримати в ній приблизно двадцять п'ять хвилин.