Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська птиця обід зима › Хрустка курка в лимонному соусі
Хрустка курка в лимонному соусі

Хрустка курка в лимонному соусі

Хрустка курка в лимонному соусі – традиційна китайська страва зі шматочків курячої грудки, замаринованої в кисло-солодкому соусі і обсмаженої кілька разів в клярі. Курочка виходить особливо смачною: ніжна і соковита всередині з хрусткою скоринкою зовні і вираженим лимонним смаком. Для приготування хрусткої курочки найкраще використовувати вок – глибоку китайську сковорідку круглої форми з опуклим дном невеликого діаметру. У сковороді дотримується однаковий температурний режим, що сприяє появі рівномірної хрусткої скоринки. Червоне солодке вино можна замінити рисовим. У маринад додайте терту лимонну цедру. Подавати страву можете з рисом або локшиною.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Грудинка куряча — 150 г.
  2. 2. Соус соєвий — 1,5 ч. л.
  3. 3. Вино червоне солодке — 1,5 ч. л.
  4. 4. Цибуля зелена — 1 стебло
  5. 5. Імбир — 1,5 ч. л.
  6. 6. Часник — 0,5 шт.
  7. 7. Яйце куряче — 0,5 шт.
  8. 8. Борошно кукурудзяне — 3 ст. л.
  9. 9. Цукор — 1,5 ст. л.
  10. 10. Олія рослинна — за смаком
  11. 11. Сік лимонний — 1,5 ст. л.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Олія кунжутна — за смаком
  14. 14. Бульйон курячий — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати на середні смужки, покласти в миску. Залити соєвим соусом, додати вино, подрібнену зелену цибулю, тертий імбир, дрібно нарізаний часник, ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину (ще краще на ніч).

  2. У миску з куркою додати збите яйце, перемішати. Обваляти м'ясо в борошні. Розігріти сковороду до температури 190ºС, налити олію на чверть глибини сковороди.

  3. Викласти на сковороду половину курки, обсмажити з кожного боку по 3,5-4 хвилини. Після, перекласти на паперовий рушник. Обсмажити другу половину м'яса, і також обсушити.

  4. Після, викласти все м'ясо знову в сковороду, обсмажити протягом декількох хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Обсушити.

  5. Змішати в мисці лимонний сік, цукор, сіль, кунжутну олію, 0,5 ч. л. борошна і бульйон. Ретельно перемішати.

  6. Розігріти на середньому вогні сковороду, вилити лимонний соус, довести до загустіння, постійно помішуючи. Додати курку, перемішати. Подавати відразу ж.