Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська духовка обід весна › Картопля-гармошка з грибною начинкою
Картопля-гармошка з грибною начинкою

Картопля-гармошка з грибною начинкою

Картопля-гармошка з грибною начинкою - страва, яка представляє собою фаршировану грибами з подрібненою зеленню і запечену в духовці картоплю. Гриби при тепловій обробці виділять сік, який вбере в себе картопля. Порада: грибну начинку потрібно вкладати в саму глиб картоплі, акуратно розсовуючи нарізані пласти. Картопля-гармошка виглядає ефектно і апетитно і може служити відмінним гарніром до будь-якої страви.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 5 шт.
  2. 2. Гриби — 100 г.
  3. 3. Кріп — за смаком
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Олія рослинна — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування грибної начинки, дрібно нарізати гриби, змішати гриби з подрібненим кропом, додати до суміші сіль і перець за смаком.

  2. У кожній картоплині зробити кілька надрізів поперек, не доводячи до кінця.

  3. У надрізи вкласти грибну начинку. Застелити деко для випікання фольгою, викласти начинену картоплю. Трохи полити зверху олією. Накрити зверху фольгою, випікати 30 хвилин. Після, зняти фольгу, випікати ще 5 хвилин.