Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська духовка літо › Карасі в сметані
Карасі в сметані

Карасі в сметані

Карась - це риба зовсім не делікатесна і не вишукана. А деякі її зовсім не вважають за рибу, бо стійкий запах болота і кістки перетворюють поїдання карасів на справжню муку. Але трапляється дивне перетворення, коли карасів запікають у сметані. Цей приголомшливий смак і аромат миттєво виводять їх у вищу лігу. Проблема кісток все одно залишається, але вона розв'язувана. Карасів для цієї страви краще брати не найбільших, але неодмінно найсвіжіших. А щоб надати рибі благородного аромату і приглушити запах болота для цього робимо надрізи кожної риби з обох сторін і збризкуємо лимонним соком. Таким чином лимонний сік не тільки надасть вишуканого аромату, але й розм'якшить дрібні настирливі кісточки.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Карасі — 1 кг.
  2. 2. Масло вершкове — 3 ст. л.
  3. 3. Перець чорний мелений — 1 щіпка
  4. 4. Сіль — 1 щіпка
  5. 5. Сметана, жирністю 20-30% — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Карасів почистити, вимити, обсушити, обмазати розм'якшеним маслом і скласти в сковороду.

  2. Запікати в духовці, розігрітій до 120°С 10 хвилин.

  3. Потім рибу посолити, поперчити. Викласти зверху сметану, закрити кришкою і знову відправити в духовку на 45 хвилин.