Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка середній європейська › Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями
Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями

Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями

Дуже корисний, смачний і ароматний батон. Курага і вівсяні пластівці, що входять до складу, роблять цю випічку відмінним варіантом сніданку. Курага зміцнює серцевий м'яз і покращує зір, а вівсянка допомагає роботі кішківника, при цьому виводячи шлаки. Перед тим, як присипати батони вівсяними пластівцями, необхідно пензликом змастити їх водою з усіх боків, щоб злаки краще пристали. І наостанок порада: щоб визначити ступінь готовності батонів, постукайте по денцю. Якщо звук порожній, значить вони випеклись. Остудити і нарізати перед подачею на стіл.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цільнозернове пшеничне борошно — 300 г.
  2. 2. Натуральне пшеничне борошно — 200 г.
  3. 3. Дріжджі — 10 г.
  4. 4. Вода — 350 мл.
  5. 5. Курага — 250 г.
  6. 6. Вівсяні пластівці — 80 г.
  7. 7. Cіль — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати обидва види борошна, потім втерти дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти.

  2. Після чого додати воду і сіль, добре перемішати, поки тісто не стане збиратися в ком.

  3. Викласти тісто на широкий стіл і добре вимісити.

  4. В кінці додати крупно нарізану курагу і перемішати, щоб вона рівномірно розподілилися по тісту.

  5. Укласти тісто в миску і залишити під рушником на 1 годину.

  6. Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини, сформувати кулі і залишити підходити під рушником ще на 10 хвилин.

  7. Після чого з кожної кулі сформувати батон, і обваляти його в вівсяних пластівцях так, щоб вони налипнули товстим шаром.

  8. Викласти батони на рушник, посипаний борошном.

  9. Акуратно ножем зробити кілька діагональних розрізів глибиною не менше 5 мм. Залишити батони на 1 годину або поки батони не збільшаться в 2 рази.

  10. У цей час розігріти духовку до 250°С. Батони викласти на деко і поставити в духовку. Слідом зменшити температуру до 220°С. Випікати батони близько 25 хвилин.