Лазанья
- 1. Борошно твердих сортів пшениці — 600 г.
- 2. Яйця — 5 шт.
- 3. Оливкова олія — 1 ч. л.
- 4. Рослинна олія — 50 г.
- 5. Вершкове масло — 150 г.
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Фарш м'ясний — 800 г.
- 8. Часник — 2 зубчика
- 9. Цибуля — 150 г.
- 10. Помідори свіжі — 500 г.
- 11. Базилік — 20 г.
- 12. Молоко — 800 мл.
- 13. Мускатний горіх — за смаком
- 14. Перець чорний — за смаком
- 15. Сир твердий — 300 г.
- 16. Сир пармезан — 50 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Збити яйця. Потім додати 1 чайну ложку оливкової олії та сіль.
Насипати борошно гіркою (500 грам) і, зробивши невелике залиблення в центрі, вилити туди суміш із яєць та олії.
Добре вимісити тісто і дати постояти 20 хвилин. Потім розкачати на тонкі пласти та порізати прямокутниками. Дати трішки підсохнути.
Відварити листи в підсоленій воді, додавши туди 2 столові ложки рослинної олії, щоб не дати тісту злипнуться.
Відкинути пластинки на друшляк і дати воді стекти.
Розігріти сковороду і підрум'янити дрібно нарізану цибулю з часником в суміші рослинної олії та вершкового масла (50 грам). Додати м'ясо. Смажити, поки фарш не змінить колір (приблизно 5 хвилин).
Ошпарити помідори окропом, зняти шкірку. Подрібнити томати та покласти до фаршу. Додати базилік, сіль, перець за смаком і тушкувати 7-10 хвилин.
Тим часом приготувати соус-бешамель. Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати борошно і злегка обсмажити, при цьому, добре перемішавши. Повільно вливати молоко і не доводячи до кипіння, помішувати до утворення однорідної кремоподібної маси без грудочок. Додати мускатний горіх (сіль за смаком).
Натерти сир.
У змащену олією форму вкласти відварені листи тіста. На верх покласти м'ясний фарш, полити соусом бешамель і посипати тертим сиром. Наступний шар викласти в такій же послідовності, тільки посипати половиною сиру пармезан. Чергувати шари поки не закінчаться інгредієнти (останніми повинні лежати листи тіста, змащені соусом бешамель і посипанні тертим сиром).
Запікати в духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C.
Готову лазанью посипати пармезаном, що залишився і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.
Подавати можна з соусом із тушкованих томатів та смаженої цибулі з часником.
Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи тіста для лазаньї.