![Паста з креветками у вершковому песто](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.c620387fc65fb1651cee1badd1734546.350x350.jpeg)
Паста з креветками у вершковому песто
Всесвітньо відомо, що паста була винайдена і вперше приготована в Італії. Однак ніхто не знає напевно, якому регіону належало це велике кулінарне відкриття. Тому приїхавши до Італії, ви не рідко можете стати свідком суперечок про те який же регіон володіє першістю у винаході цієї національної страви. Достовірно відомо, що неаполітанці винайшли спосіб сушіння продукту для його довгого зберігання. Паста здавна популярна у всіх верств населення, в тому числі і серед бідняків. Звідси і пішла та давня італійська традиція - їсти пасту голими руками. На території Італії існує більше 600 видів пасти. Ми сьогодні вам пропонуємо приготувати ексклюзивний вид пасти - паста з креветками у вершковому песто.
- 1. Масло вершкове — 30 г.
- 2. Паста лінгвіні — 150 г.
- 3. Вершки 33% — 120 мл.
- 4. Перець чорний мелений — за смаком
- 5. Сир пармезан (пекоріно або будь-який твердий сир) — 70 г.
- 6. Креветки очищені — 150 г.
- 7. Базилік свіжий — 1 пучок
- 8. Кедрові горішки — 30 г.
- 9. Часник — 1 зубчик
- 10. Оливкова олія — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У злегка підсоленій воді приготувати пасту лінгвіні, воду злити.
Приготувати песто. Обірвати з гілок базиліка листя і відправити їх в блендер разом з усіма іншими інгредієнтами (кедровими горішками, часником, оливковою олією і 50 г. тертого сиру).
У великій сковороді розтопити масло на середньому вогні. Додати вершки і приправити перцем. Готувати 6-8 хвилин, постійно помішуючи.
Додати пармезан (20 г.) у вершковий соус, перемішати. Вмішати песто і готувати протягом 3-5 хвилин, поки не загусне.
Креветки очистити і додати до соусу. І готувати їх до повної готовності.
Викласти гарячі лінгвіні в тарілки і зверху полити соусом.