![Запечений судак під сиром](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.332b1c452580502ba21b8fb9c5b50167.350x350.jpeg)
Запечений судак під сиром
Запечена риба - це в будь-якому випадку завжди смачно, корисно і низькокалорійно. Адже під час запікання всі корисні властивості продуктів зберігаються. А їх там ой як багато. Риба дуже корисна для кори головного мозку, вона живить його різними вітамінами і мікроелементами. Також вона здатна знижувати рівень холестерину і ваги, що теж важливо для багатьох. Щоб риба виходила смачною, заправте її соусом, який ми пропонуємо в цьому рецепті. Сир робить страву дуже легкою і соковитою. А овочі надають свій особливий смак. Так що можна навіть не робити до страви салат - в ньому все є: і цибуля, і перець. Страва - просто пальчики оближеш!
- 1. Судак — 2 кг.
- 2. Вершки (жирність 20-22%) — 500 мл.
- 3. Перець солодкий червоний (паприка) — 2 шт.
- 4. Сир твердих сортів (Пармезан) — 250 г.
- 5. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 6. Сметана — 40 г.
- 7. Соняшникова олія — 60 мл.
- 8. Спеції — 0,25 ч. л.
- 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Очистити цибулю і нарізати її півкільцями, а перець - кубиками. Далі обсмажити їх на олії.
Рибу нарізати великими шматочками (3-5 см.) і викласти щільно на деко.
Для соусу необхідно: змішати і трохи збити вершки, сметану, сіль і спеції (спеції можна використовувати будь-які на свій смак, які підходять до риби).
Зверху рибу засипати обсмаженою цибулею і перцем, і все залити соусом.
Деко поставити в попередньо розігріту до 180°C духовку і запікати протягом 30 хвилин.
Потім дістати деко з духовки і посипати натертим на крупній терці сиром. Запікати ще 15 хвилин.