Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська на кожен день › Яблука, запечені з сиром
Яблука, запечені з сиром

Яблука, запечені з сиром

Якщо Ви не любите яблуки, значить Ви просто не вмієте їх готувати. Адже запечені в духовці, вони набувають божественний, ні з чим незрівняний, аромат, стають м'якими і незвичайно соковитими. А якщо наповнити фруктові «кошички» ніжним і солодким сирно-яєчним кремом з родзинками, а також присипати пряною корицею, встояти перед таким вишуканим десертом і зовсім абсолютно неможливо. Якщо Ви не любите родзинки – не біда. Замініть їх сухофруктами (попередньо ошпареними окропом), ягодами або улюбленими горішками. Тільки уявіть, яке оригінальне, смачне і корисне частування Ви піднесете своїй дитині, яка, як і всі дітки, напевно не любить їсти кисломолочний сир в чистому його вигляді.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яблука (тверді та великі) — 4 шт.
  2. 2. Сир кисломолочний — 250 г
  3. 3. Цукор — 2 ст.л.
  4. 4. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  5. 5. Яйця — 1 шт.
  6. 6. Родзинки (за бажанням) — 0,5 склянки
  7. 7. Мелена кориця — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сир пропустіть через сито або розітріть блендером до пастоподібного стану.

  2. Якщо ви будете використовувати родзинки, замочіть їх в окропі, і злийте воду, коли вони достатньо розбухнуть.

  3. Яйце розітріть з цукром і ванільним цукром.

  4. З'єднайте сир, яйце з цукром, родзинки.

  5. Яблука розріжте навпіл (шкірку не знімайте), видаліть сердцевину, в середині зробіть глибоку виїмку.

  6. Кожне яблуко наповніть начинкою з сиру, викладіть на противень або в форму, за бажанням посипте корицею.

  7. Запікайте в духовці при 170°C приблизно 25 хвилин.

  8. Готові яблука при подачі можна полити медом і посипати меленими горішками.