Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній іспанська › Мигдальна орчата
Мигдальна орчата

Мигдальна орчата

Цей популярний в Іспанії та країнах Латинської Америки охолоджуючий безалкогольний напій підбадьорить Вас в літню спеку. Орчата (або оршата) – ласощі в основному сезонні, проте в сонячній пекучій Іспанії її п'ють цілий рік. Цей білий солодкуватий коктейль настільки полюбився місцевими жителями, що орчату почали продавати в спеціалізованих кафе – орчатеріях. До нього подають фортон – традиційну іспанську булочку витягнутої форми, яку, перш ніж надкусити, потрібно вмочити в келиху з орчатою. Обов'язковим компонентом цього валенсійського частування традиційно є бульби чуфи – земляного горіха. Пориньте і Ви в іспанський колорит і приготуйте мигдальну орчату в домашніх умовах.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Рис — 6 ст. л.
  2. 2. Миuдаль бланшованый — 170 г
  3. 3. Молоко сгущённое — 250 г
  4. 4. Вода — 1375 мл
  5. 5. Корица в палочках — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У чашу середнього розміру покладіть рис, мигдаль, паличку кориці і залийте все це 625 мл води. Перемішайте, щільно закрийте і дайте настоятися протягом 8 годин.

  2. Вміст миски збийте блендером 3-4 хвилини. Крупинки повинні бути дуже дрібними. Якщо не досягли бажаного результату, то збийте ще протягом 2-х хвилин. Додайте 500 мл води і продовжуйте збивати ще хвилину.

  3. Візьміть сито, покладіть на нього марлю в 2 шари і процідіть отриману суміш, розмішуючи ложкою. Гущавину, що в марлі відіжміть. Процідіть отриману рідину ще раз, щоб видалити крупинки, що потрапили туди .

  4. До мигдалево-рисової суміші додайте 250 мл води і 1 чашку згущеного молока. Все ретельно перемішайте і поставте охолоджуватися.

  5. Розлийте в склянки і додайте лід.