Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий плита весна › Вінегрет з грибами
Вінегрет з грибами

Вінегрет з грибами

Вінегрет - один з самих популярних салатів на пострадянському просторі, в російській кухні з'явився в XIX столітті і є запозиченням із західноєвропейської кухні. Простий в приготуванні і обов'язковий в раціоні для тих, що постять і вегетаріанців. Вінегрет з грибами - дуже вдала варіація звичайного класичного вінегрету. Гриби містять вітаміни А, В, З, РР і різні мінеральні речовини, а також багато екстрактних і ароматичних речовин, які добре впливають на травлення. Для приготування вінегрету використовують солоні або мариновані гриби. Вони відмінно поєднуються з відвареними овочами і надають салату нотку пікантності.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Буряк — 1 шт.
  2. 2. Картопля — 2 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Гриби мариновані — 200 г.
  5. 5. Огірки солоні — 1 шт.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Олія рослинна — 3 ст. л.
  9. 9. Сік лимонний — 1 ст. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк, картоплю і моркву відварити. Після, остудити і нарізати маленькими кубиками.

  2. Цибулю очистити, дрібно нарізати. Гриби і огірки нарізати кубиками.

  3. У мисці збити рослинну олію разом з лимонним соком. Всі нарізані овочі викласти в салатницю, заправити соусом з олії і лимонного соку. Посолити і поперчити за смаком.