Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий духовка осінь › Овочеве рагу в духовці під сиром
Овочеве рагу в духовці під сиром

Овочеве рагу в духовці під сиром

Вам набридли м'ясні важкі страви і хочеться розвантажити свій раціон чимось легшим, але в той же час дуже поживним і смачним. Тоді ми пропонуємо вам рецепт страви "овочеве рагу в духовці під сиром". Страва дуже проста у своєму приготуванні. Вона дуже поживна, незважаючи на відсутність у ній м'яса. Страва відмінно підійде для тих, хто сидить на дієті. Ще одним безперечним плюсом цієї страви є те, що її можна споживати у піст. Тому що в ній відсутні продукти тваринного походження. Отже, вам не буде потрібно м'ясо для приготування цієї страви, але незважаючи на це овочеве рагу, запечене в духовці під сиром, буде повноцінною вечерею.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Баклажани — 2 шт.
  2. 2. Перець болгарський — 2 шт.
  3. 3. Цукіні — 2 шт.
  4. 4. Часник — 3 зуб.
  5. 5. Олія оливкова — 30 мл.
  6. 6. Сир фета — 250 г.
  7. 7. Картопля — 500 г.
  8. 8. Помідори консервовані — 400 г.
  9. 9. Орегано — за смаком
  10. 10. Чебрець — за смаком
  11. 11. Лавровий лист — за смаком
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани, помідори, цукіні, картоплю добре помити, нарізати не великими скибочками. Перець помити, видалити насінну коробку і нарізати смужками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

  2. Духовку розігріти до 180°C градусів. Сир фета розкришити. Форму змастити оливковою олією, викласти овочі, полити олією, посипати спеціями і посипати сиром. Поставити форму в духовку і запікати близько 40 хвилин.