Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий макарони обід зима › Макарони з гарбузовим соусом
Макарони з гарбузовим соусом

Макарони з гарбузовим соусом

Часом мистецтво справжнього кулінара проявляється не в химерності страви, а в тому, як він майстерно може приготувати навіть щось звичайнісіньке. Головний секрет багатьох страв у маленьких і рідко помітних дрібницях, які доповнюють головні інгредієнти. Здавалося б, звичайні макарони, які може відварити навіть дитина, але варто додати незвичайного соусу - і ми маємо дуже смачну страву. А найголовніше, що соус цей не куплений в магазині, а зроблений своїми руками і з натуральних продуктів, з гарбуза. Ну а гарбуз - це справжній букет з різних вітамінів і корисних речовин. Тому щоб вразити своїх близьких, не обов'язково трудитися довго на кухні, досить зробити щось незвичайне.

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Макарони (сухі) — 200 г.
  2. 2. Прованські трави — 5 г.
  3. 3. Гарбуз — 500 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 60 г.
  5. 5. Огірок солоний — 1 шт.
  6. 6. Майонез — 30 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Петрушка — за смаком
  10. 10. Базилік — за смаком
  11. 11. Вершкове масло — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати соус. Для цього гарбуз промити. Зрізати шкірку. Нарізати на невеликі шматочки та покласти до кастрюлі з киплячою водою. Води не повинно бути багато. Варити гарбуз до пом'якшення. Злити воду та розтовкти гарбуз, щоб вийшло пюре.

  2. Ріпчасту цибулю дрібно порізати. Солений огірок почистити від шкірки та також дрібно порізати. З'єднати цибулю, огірок та гарбузове пюре. Додати 1 столову ложку майонезу, дрібно порізану зелень. Поперчити. Добре розмішати. І тільки після цього посолити.

  3. Після цього зварити макарони в підсоленій воді. Відкинути готові макарони на друшляк. Можна додати в макарони трохи вершкового масла та прованські трави (аромат буде чудовим). Перемішати.