Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий другі страви обід зима › Капуста для голубців у мікрохвильовій печі
Капуста для голубців у мікрохвильовій печі

Капуста для голубців у мікрохвильовій печі

Цей рецепт значно полегшить процес підготовки капусти для голубців. Не потрібно відривати акуратно листочки, класти їх у киплячу воду, стежити, щоб не переварити, але й не доварити не можна, все зроблять мікрохвилі. Капусту найкраще взяти вагою близько півтора кілограма, світлу, дуже щільну, не круглу, а приплющену, у такої капусти зазвичай дуже тонке і велике листя. Після обробки в мікрохвильовці капустяне листя стає м'яким і дуже добре розгортається. Ось так можна обійтися без нудного і небезпечного ошпарювання листя і до того ж час заощадити.

Кількість порцій 8
Час приготування 25 хв

  1. 1. Капуста білокачанна — 2 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно промити капусту. Потім зняти з неї кілька верхніх листків. Капусту розмістити в мікрохвильовій печі. Встановити потужність 900 Вт. Таймер - на 10-12 хвилин. Як тільки мікрохвильова піч дасть сигнал про готовність - забрати капусту та помістити її під струмінь холодної води. Скоріш за все вона вже готова. Стиснути капусту. Вона повинна стати трохи м'якшою. Якщо є сумніви, дати їй ще 2-4 хвилини у мікрохвильовій печі. Та знову під струмінь холодної води.

  2. Поставити капусту качаном донизу та почати розвертати листки, розкриваючи капустину, як троянду. Листки відгортаються дуже легко, бо стали м'якими та гнучкими. Капуста перетворилася на велику м'яку "троянду" з невеликою кулькою з дрібних листків у центрі.

  3. Тепер перевернути капусту качаном вгору. Взяти ніж та почати підрізати листочки біля качану, відкладаючи їх в сторону. Браку у вигляді розірваних листків не буде. Тому, що не дивлячись на свою м'якість та тонкість, листки міцні та не рвуться. На відміну від зварених.

  4. З кожного листка ножем зрізати виступаючі товсті стебла-жили. Вони також зрізаються ідеально-легко. Листки готові! В такі листки фарш загортати - найприємніший процес. Голубці виходять акуратними, тугими та щільними.