Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти важкий духовка європейська торти › Торт "Апельсинові нотки"
Торт "Апельсинові нотки"

Торт "Апельсинові нотки"

Ви любитель цитрусових і солоденького, хочете ці два поняття поєднати? Тоді спеціально для вас ми хочемо поділитися рецептом тортика, що має назву "Апельсинові нотки". Як видно із самої назви, тортик буде солодко-кислуватий, але це не повинно вас зупиняти, адже апельсиновий торт - це відмінний варіант, якщо ви не любите надто солодких десертів. До того ж, у нашому рецепті в торт потрібно додати апельсинову цедру. Вона, як відомо, багата на клітковину, яка збільшує працездатність, знижує рівень холестерину в організмі і навіть хороший помічник під час застуди. Саме тому, тортик не тільки смачний і солодкий, але і корисний. А що може бути краще корисних страв?!

Кількість порцій 2
Час приготування 200 хв

  1. 1. Вершкове масло — 300 г.
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Цукор — 250 г.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Розпушувач — 1 ч. л.
  6. 6. Борошно — 300 г.
  7. 7. Вершки — 300 г.
  8. 8. Апельсин — 4 шт.
  9. 9. Апельсиновий лікер — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло збити із желатином і цукром до однорідної маси. Додати муку, замісити м’яке не липке тісто. Тісто розділити на три частини, накрити плівкою, поставити на 30 хвилин в холодильник. Тісто розкачати на пергаменті, вирізати потрібну форму. Випікати 10 хвилин при температурі 180°С. Випікати так 4 коржі.

  2. З апельсинів зняти цедру, мілко натерти або нарізати. Апельсини нарізати шматочками. Засипати цукром та додати лікер, із залишків вичавити сік. Варити протягом 15 хвилин.

  3. Вершки з цукром довести до кипіння. Білки і 100 грамів цукру збити на водяній бані. Не перестаючи збивати, ввести вершки. Після, зняти з бані і збити поки маса не стане кімнатної температури. Масло продовжувати збивати та потроху вводити кисіль.

  4. Після цього зібрати торт. На корж нанести невелику кількість апельсинового сиропу. Потім частину крему. Так помастити всі коржі та поставити в холодильник на 3 години.